21 01 2014 • Lezing en film in 't Hoogt: Het huis van Jean Prouve

Lezing door architect Agnès Cailliau die er woonde

 

Jean Prouvé (1901-1984) droomde ervan huizen te ontwerpen die net zo mooi en rationeel waren als vliegtuigen of auto's. In 1953, net als hij geconfronteerd wordt met één van de grootste crises uit zijn leven, bouwde hij zijn huis tegen een steile heuvel aan de rand van Nancy. In korte tijd en met weinig middelen, maar vol innovatieve ideeën.

 

Lezing door Agnès Cailliau, architect en president van Docomomo Frankrijk en voormalig bewoner van het huis.

 

Zondag 15 december 2013 in het Van Schijndelhuis

Inloop 15.30 uur

Start lezing 16.00 uur

Start film 16.30 uur

Entree is €  25,- inclusief koffie/thee vooraf en een glas wijn na afloop.

Film: 25 minuten

Regie: Richard Copans en Stan Neumann, Frankrijk, 2004

Lezing en film duren gezamenlijk ruim anderhalf uur.

Taal: lezing Engels. Film: Frans gesproken, Engels ondertiteld.

Met dank aan Films d'Ici, ARTE, Stan Neumann en Richard Copans.

 

Kaartverkoop uitsluitend via www.hoogt.nl of aan de kassa van 't Hoogt.

 

Het aantal plaatsen in het Van Schijndelhuis is beperkt, dus koop uw kaarten lang van te voren. Kaarten kosten € 25,- inclusief koffie/thee vooraf en een glas wijn na afloop. Reserveren voor de voorstellingen is niet mogelijk.

 

Let op: de aanvangstijden in deze serie verschillen per voorstelling. Omdat natuurlijk licht een belangrijke rol speelt in het Van Schijndelhuis, wordt u bij daglicht ontvangen. De lezing is tijdens de schemering en de film start bij invallende duisternis.

 

Dinsdag 21 januari 2014 in ’t Hoogt

Het hele programma wordt in Filmtheater 't Hoogt herhaald: steeds een maand later, op de dinsdagavonden rond 19.15 uur, entree is dan € 9,-. De lezing die in het Van Schijndelhuis op video is vastgelegd wordt dan in 't Hoogt voorafgaand aan de film vertoond.

 

 

De film- en lezingenserie 'Architects in the Picture – Iconic Houses' is mede mogelijk gemaakt door de Ambassade van Mexico, Embassy of the Unites States of America, Gemeente Utrecht, Institut Francais en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

terug naar overzicht