Nieuw boek over het Van Schijndelhuis

Bestel via onze webshop

 

Nieuw bij NDCC Publishers: boek met film op USB-card

 

"Van Schijndelhuis –
Het woonhuis van architect Mart van Schijndel"

 

Dit rijk geïllustreerde boek bevat nieuwe, uitgebreide fotografie van het huis, historische foto's van de plek, evenals nog niet eerder gepubliceerde ontwerpschetsen uit het persoonlijk archief van architect Mart van Schijndel. Met materiaal uit interviews en zijn eigen geschriften, laat dit boek zien hoe een architect zijn eigen wereld creëert, creatief het hoofd biedend aan de beperkingen die door de plek zijn opgelegd.

 

Voor het eerst documenteert een boek grondig de experimentele technieken, vernieuwende materiaaltoepassingen en vernuftige details in het Van Schijndelhuis in Utrecht (1992), Nederlands jongste monument. Samen met de uitleg door de architect zelf in een bijgeleverde film, maakt dit boek het inspirerende woonhuis inzichtelijk.

 

Bestel het boek via de webshop.

 

Auteurs: Natascha Drabbe, Hans van Heeswijk en Arjen Oosterman

Uitgever: NDCC Publishers
ISBN Nederlandse editie: 978 90 803635 0 2
ISBN Engelse editie: 978 90 803635 8 8
Hardcover
112 pagina's
95 fullcolour foto's en 37 tekeningen en schetsen
Formaat: staand 21 x 24 cm
Grafisch ontwerp: Kummer & Herrman
Verkrijgbaar via de webshop en via iedere boekhandel
Prijs: 29,00 euro

 

De monografie is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS REAAL Fonds en Stichting Carel Nengerman Fonds en bijdragen van Mitros, Stadsherstel Midden-Nederland en de Vrienden van de Stichting Mart van Schijndel.

terug naar overzicht